Search
Close this search box.

Teknologi & Innovasi

Masa depan yang mampan untuk manusia, planet dan kereta

Demi mencapai matlamat kami untuk masyarakat yang mampan, kami telah mengadaptasi gaya unik pembuatan kereta untuk mencapai harmoni antara manusia dan planet dengan menggabungkan keseronokan pemanduan zaman moden dan pertimbangan persekitaran global.

Kami berbangga dengan prestasi pembuatan kereta kami yang menggunakan teknologi terkini, di samping mengekalkan tahap prestasi pemanduan yang tinggi dan keselamatan tanpa kompromi, sekali gus memberikan kepuasan dan keseronokan pemanduan pada pelanggan kami.

Teknologi Mitsubishi Motors

Inovasi sepanjang 100 tahun

Permulaan untuk masa depan

Pada tahun 1917, Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. memperkenalkan Mitsubishi Model A, siri pertama kereta pengeluaran Jepun. Syarikat itu telah berkembang dalam pelbagai aspek untuk 100 tahun seterusnya, dengan satu perkara kekal berterusan: dedikasi kami terhadap pertukangan, reka bentuk tersendiri dan inovasi tanpa henti.

Bagi kami, 100 tahun pertama itu hanyalah permulaan. Mitsubishi percaya bahawa kini bermulanya tanggungjawab menghasilkan kenderaan luar biasa untuk generasi akan datang, membentuk masa depan dengan melangkaui imaginasi dan mempercepatkan inovasi.

Pakar inovasi yang sebenar

Mitsubishi Motors Corporation telah menjadi ikon inovasi automotif atas sebab yang kukuh. Sejarah pencapaian kejuruteraan kami terserlah daripada yang lain, dan kami berbangga berada di barisan hadapan dalam industri. Perjalanan kejayaan kami yang panjang mendorong kami untuk penghasilan luar sempadan dengan teknologi dan inovasi termaju.

Abad inovasi Mitsubishi telah menjana pelbagai kemajuan teknologi termasuk salah satu sistem pacuan empat roda yang paling maju di dunia, iaitu Kawalan Semua Roda Super (S-AWC). Teknologi termajunya dengan pengurusan brek dan daya penggerak empat roda, berjaya memberikan keseimbangan, kecekapan dan kawalan tinggi.

Peneraju selama 100 tahun dan seterusnya

Mitsubishi kini mendahului dalam pembangunan kenderaan elektrik (EV) dan teknologi kereta bersambung. Produk penyelidikan kami ialah i-MiEV yang mesra alam, sebuah kereta elektrik 100% yang menghasilkan sifar pencemaran dan karbon dioksida. Mitsubishi eX Concept, SUV kompak dengan sistem EV generasi akan datang, juga dijangka mendahului dengan rangkaian saingan Tesla dan keupayaan pemanduan automatik dalam masa terdekat.

Mitsubishi tidak akan berhenti atau berehat walaupun selepas 100 tahun berinovasi. Kami sedang menuju kearah mengubah dunia sekali lagi dan mentakrifkan semula cara dunia memandang kejuruteraan automotif. Kini kami bangga dan gembira kerana masih mendahului dengan kenderaan luar biasa untuk 100 tahun yang akan datang.