Search
Close this search box.

Mitsubishi Connect MY

Aplikasi serba guna untuk semua pemilik Mitsubishi

Mitsubishi Connect MY menawarkan kemudahan kepada pemilik dengan ciri-ciri dan maklumat penting tentang kenderaan Mitsubishi Motors. Urusan temu janji servis dan bantuan boleh dicapai dengan hanya satu sentuhan butang.

Kemudahan yang ditawarkan oleh Mitsubishi Connect MY

Dari menjadualkan temu janji servis hingga ke berita terkini tentang produk dan promosi Mitsubishi, Mitsubishi Connect MY adalah aplikasi pilihan pertama bagi semua pemilik.
book-a-service-appointment

Menjadual temu janji servis

dealer-locator

Pencari Lokasi Pengedar

sos-button

Butang SOS Mitsubishi Assist

news-and-promotions

Berita & promosi terkini Mitsubishi

e-brochurs

E-brosur kenderaan Mitsubishi

Cara menggunakan aplikasi

Pelajari cara menavigasi dan menggunakan aplikasi dalam video langkah demi langkah kami.

Buka Akaun Dalam 4 Langkah

Buka Akaun Dalam 4 Langkah

Jika anda pengguna baru, mula dengan tekan butang pendaftaran.

Isi butiran peribadi anda dan setujui terma & syarat serta dasar privasi.

Masukkan kod pengesahan yang diterima melalui SMS. Proses pendaftaran anda selesai selepas ini.

Setelah anda mendaftar, log masuk dengan nombor IC dan kata laluan anda.

Soalan Lazim

Umum
 1. Apa itu aplikasi Mitsubishi Connect MY?
  Mitsubishi Connect MY adalah aplikasi mudah alih eksklusif untuk pemilik Mitsubishi di Malaysia. Dengan memuat turun aplikasi mudah alih ini, pemilik Mitsubishi akan dapat mengakses maklumat penting dengan mudah di hujung jari mereka di mana dan pada bila-bila masa.

 2. Apakah yang boleh saya lakukan dengan aplikasi Mitsubishi Connect MY?
  Buat masa ini, aplikasi Mitsubishi Connect MY menyediakan anda dengan ciri-ciri berikut: menempah temujanji servis baru (di bawah ‘temujanji’), menyemak berita dan promosi terkini (di bawah ‘maklumat’), meminta bantuan SOS (di bawah ‘SOS’), dan mencari lokasi bilik pameran MMM (di bawah ‘outlets’).

 3. Siapakah yang boleh menggunakan aplikasi ini?
  Semua pemilik kereta Mitsubishi akan dapat mendaftar dan menggunakan aplikasi untuk menempah temujanji servis, menyemak berita dan promosi terkini, mencari lokasi bilik pameran dan membuat panggilan SOS. Untuk Pemilik Sedia Ada/Baru: Anda sepatutnya dapat mendaftar dan menggunakan aplikasi dengan segera. Jika anda mengalami masalah berkaitan dengan aplikasi mudah alih atau dengan pendaftaran, sila hubungi talian sokongan aplikasi kami: 03-7804 0260. Bagi Pemilik Pembelian Sekunder Baru: Data anda mungkin belum terpapar, oleh itu sila hubungi talian khidmat pelanggan kami untuk meneruskan proses perubahan pemilikan.
 1. Di mana saya boleh dapatkan aplikasi ini?
  Aplikasi ini boleh didapati di Apple App Store dan Google Play Store. Untuk memuat turun, pergi ke kedai aplikasi yang berkaitan dan cari Mitsubishi Connect MY.

 2. Bagaimana saya boleh memindahkan Mitsubishi Connect MY saya ke telefon lain?
  Anda boleh memindahkan Mitsubishi Connect MY dengan memasang aplikasi pada telefon baru dan memadamkannya dari telefon lama. Anda boleh segera log masuk dan menggunakan aplikasi kerana data anda disimpan dengan selamat.

 3. Berapa banyak ruang yang diperlukan oleh Mitsubishi Connect MY di peranti saya?
  Aplikasi ini akan memerlukan kira-kira 35-40MB untuk dipasang dan saiznya mungkin bertambah dari semasa ke semasa.

 4. Bolehkah saya menggunakan Mitsubishi Connect MY pada dua peranti mudah alih secara serentak?
  Ya.
 1. Apakah jenis telefon mudah alih yang boleh mengakses Mitsubishi Connect MY?
  Kami menyokong iPhone, iPad dan telefon Android. Untuk telefon dengan versi OS yang lebih lama, anda digalakkan untuk tetap memasang dan menggunakan aplikasi kita.

 2. Adakah Mitsubishi Connect MY memerlukan sambungan internet?
  Ya. Aplikasi ini memerlukan sambungan internet manakala beberapa skrin memerlukan kebenaran GPS untuk kegunaan yang sepenuhnya.

 3. Berapa banyak data yang digunakan oleh Mitsubishi Connect MY?
  Penggunaan biasa tidak akan melebihi 10MB dalam sebulan (penjelajahan sederhana berita, promosi, dan brosur).

 4. Bagaimana untuk mendaftar?
  Buka aplikasi dan tekan pada “daftar”, isi butiran yang diperlukan, sahkan nombor telefon anda dengan OTP dan anda bersedia untuk mula menggunakan aplikasi!

 5. Bagaimana untuk Log Masuk?
  Setelah anda selesai dengan pendaftaran, anda boleh menggunakan ID pelanggan anda (biasanya No. KP atau No. Pendaftaran Perniagaan) bersama dengan kata laluan yang anda tetapkan semasa pendaftaran untuk log masuk.

 6. Bagaimana untuk mengakses Mitsubishi Connect MY jika saya lupa kata laluan saya?
  Dari skrin log masuk, anda boleh menetapkan semula kata laluan anda dengan menekan “lupa kata laluan”. Sila pastikan kata laluan anda direkodkan di tempat yang selamat.

 7. Di manakah perjanjian PDPA anda?
  Terma dan syarat serta dasar PDPA dipersembahkan dan perlu disetujui semasa pendaftaran.
 1. Bagaimana untuk menambah lebih daripada satu kenderaan?
  Geser ke kiri sehingga anda melihat “+tambah kereta”. Tekan pada butang itu untuk menambah lebih daripada satu kenderaan ke dalam aplikasi untuk pengurusan yang lebih baik.

 2. Bagaimana untuk memadamkan kenderaan yang dimasukkan dengan maklumat yang salah?
  Pertama, tekan pada imej kereta dan kemudian tekan pada ikon kereta di sudut kanan atas. Anda akan melihat butang padam di bahagian bawah skrin. Tekan pada butang itu untuk memadamkan kenderaan dari aplikasi.

 3. Bagaimana untuk mengetahui sejarah servis saya secara terperinci?
  Tekan pada imej kereta atau “urus kereta” dari skrin utama, anda akan dapat melihat 3 tab – temujanji akan datang, sejarah temujanji dan sejarah servis. Tekan pada sejarah servis untuk mendapatkan senarai servis yang dilakukan di pusat servis yang sah. Tekan pada item individu untuk mendapatkan butiran servis.

 4. Apakah yang akan berlaku jika saya tidak lagi memiliki kenderaan saya?
  Setelah maklumat pemilik baru telah dikemaskini, anda tidak akan dapat lagi menggunakan aplikasi sehingga anda membeli kenderaan Mitsubishi lain.
 1. Seberapa selamat aplikasi Mitsubishi Connect My bersama dengan aplikasi mudah alih saya yang lain? (contohnya: maklumat peribadi/sensitif)
  Data yang dipindahkan dari aplikasi adalah terenkripsi dan selamat. Kami mematuhi pematuhan keselamatan MNC yang ketat.

 2. Seberapa selamat aplikasi Mitsubishi Connect My yang dipasang di telefon pintar?
  Akses dilindungi dengan kata laluan yang disahkan pada nombor telefon bimbit anda.

 3. Apakah yang akan berlaku jika telefon saya yang dipasang dengan Mitsubishi Connect MY terhilang?
  Maklumat anda dilindungi oleh kata laluan yang anda tetapkan semasa pendaftaran. Akaun anda juga dikait dengan nombor telefon yang anda sahkan melalui OTP.
 1. Bagaimana untuk membuat temu janji servis?
  Tekan pada “temujanji” di bar navigasi bawah. Sebagai alternatif, anda boleh mengakses skrin tempahan temu janji servis dari “outlets” dan di bawah “urus kereta”.

 2. Bagaimana untuk membuat beberapa temu janji untuk kenderaan saya pada satu masa?
  Pada masa ini, anda hanya boleh memiliki satu temu janji yang belum selesai pada satu masa.

 3. Bagaimana untuk mengetahui jika kenderaan saya perlu diservis, adakah saya akan diberitahu melalui aplikasi ini?
  Di bawah “urus kereta”, anda akan dapat melihat jarak tempuh servis seterusnya untuk setiap kenderaan anda dan masa servis seterusnya yang dicadangkan untuk rujukan anda.

 4. Berapa lama tempoh menunggu untuk pengesahan temujanji?
  Setelah anda menghantarkan tempahan servis, eksekutif hubungan pelanggan kami akan meninjau dan mengesahkan tempahan anda dalam masa 24 jam. Jika kami dapat mengenal pasti slot yang lebih baik, kami akan menghubungi anda semula untuk pengesahan.

 5. Adakah terdapat jadual interval servis yang boleh saya rujuk untuk melihat bahagian yang perlu ditukar?
  Tidak pada masa ini, tetapi ini akan menjadi ciri seterusnya yang akan kami sediakan.

 6. Bagaimana saya boleh mengetahui kos yang perlu saya sediakan untuk servis akan datang?
  Ini akan menjadi ciri seterusnya yang akan kami sediakan.

 7. Bagaimana untuk membatalkan atau menangguhkan temu janji servis saya?
  Di bawah “temu janji akan datang” dari “urus kereta”, anda boleh melihat temu janji akan datang anda. Tekan dan anda akan dapat melihat butiran temu janji. Di bahagian bawah skrin, terdapat butang “batal” dan “tunda” untuk membatalkan atau menunda temu janji semasa anda.

 8. Apa yang harus saya lakukan jika saya tidak dapat membuat temu janji?
  Anda hanya boleh mempunyai satu temu janji pada satu masa. Jika anda belum mempunyai temu janji dan menghadapi masalah yang berterusan, sila hubungi 03-7804 0260 atau emel “MyMisubishiConnectApp@gmail.com“.
 1. Bagaimana saya boleh mengetahui tentang berita dan promosi?
  Halaman Info menawarkan maklumat terkini tentang berita dan promosi, brosur kereta dan soalan lazim (FAQ). Untuk mengaksesnya, pilih “info” dari bar navigasi bawah.
 1. Kereta saya tiba-tiba rosak di jalan raya, Apa yang perlu saya lakukan?
  Pilih “SOS” dari bar navigasi bawah untuk memulakan permintaan SOS. Pastikan GPS anda dihidupkan untuk membantu kami mengenal pasti lokasi anda dengan lebih mudah.

 2. Kereta saya tiba-tiba rosak di bangunan di mana liputan GPS dan internet adalah lemah. Bagaimana saya boleh menghubungi pasukan SOS dan mengetahui lokasi saya?
  Dalam kes rosak di kawasan liputan yang lemah, sila berjalan ke kawasan dengan liputan yang baik (contohnya: dari bawah tanah ke permukaan tanah) dan tekan semula butang SOS.

 3. Jenis bantuan apa yang disediakan oleh SOS?
  Kami menyediakan tindak balas kecemasan dan rosak kepada semua pengguna aplikasi kami seperti Perkhidmatan Towing Percuma, Bantuan di Tepi Jalan Percuma, Perkhidmatan Penghantaran Bateri Percuma, Penghantaran Petrol dan Diesel Kecemasan, Penghantaran Mesej Kecemasan Percuma, dan Bantuan Pengungsian Kecemasan Percuma. (Kos Bateri, Bahagian, Petrol, dan Diesel akan ditanggung oleh Pelanggan.)
 1. Jika aplikasi saya tiba-tiba ranap, apakah yang perlu saya lakukan?
  Sila mulakan semula aplikasi dan cuba lakukan tindakan yang diinginkan. Jika masalah masih berlanjut, sila emel “MyMitsubishiConnectApp@gmail.com” atau hubungi talian hotline sokongan aplikasi kami di 03-7804 0260.
 1. Mengapa saya tidak mendapat sebarang hasil apabila saya cuba melayari Outlet?
  Pertama-tama, pastikan sambungan GPS telah DIHIDUPKAN, mulakan semula aplikasi dan cuba lakukan tindakan yang diinginkan. Jika masalah masih berlanjut, sila emel “MyMitsubishiConnectApp@gmail.com” atau hubungi talian hotline sokongan aplikasi kami di 03-7804 0260.

 2. Mengapa saya perlu membenarkan aplikasi mengakses lokasi GPS telefon saya?
  Kami menggunakan lokasi GPS untuk memberikan anda pengalaman terbaik dalam beberapa aspek: menganggarkan jarak outlet ke anda, membantu anda menavigasi ke outlet yang bersesuaian, dan mendapatkan respons kecemasan ke lokasi anda dengan cepat. Jika anda tidak membenarkan akses kepada GPS, kami tidak akan dapat menyediakan anda dengan manfaat-manfaat ini.

 3. Mengapa aplikasi ini mengambil masa yang lama untuk menyiapkan muat turun? Berapa lama masa yang diambil?
  Aplikasi sepatutnya tidak mengambil masa lebih daripada 5 minit dalam keadaan biasa. Jika ia mengambil masa lebih lama daripada itu, sila periksa rangkaian anda dan cuba muat turun semula.

 4. Adakah aplikasi ini boleh dilihat di bawah sambungan audio? (contohnya: Audio dengan Apple CarPlay)
  Pada masa ini, aplikasi ini tidak menyokong sambungan audio.