8 Bazar Hujung Minggu Terbaik di Lembah Klang

Weekend Bazaar in Klang Valley | Mitsubishi Motors Malaysia
Kredit: Poskod.my

Barangan antik yang cantik, kraftangan, seni, pakaian, kasut, mainan, memorabilia unik dan banyak lagi menanti anda di bazar hujung minggu Malaysia. Sama ada anda sedang mencari sesuatu yang khusus atau hanya ingin berjalan-jalan sehingga anda melihat sesuatu yang istimewa, bazar ini akan menawarkan banyak tawaran menarik, hidangan lazat dan waktu yang menyeronokkan bersama rakan dan keluarga anda.

1. Amcorp Mall, Petaling Jaya

Weekend Bazaar – Amcorp Mall | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Sini My

Anda takkan menyesal mengunjungi bazar hujung minggu di Amcorp Mall. Pasar lambaknya adalah salah satu bazar terpanjang dan terbesar di Lembah Klang dan telah berlangsung setiap hujung minggu sejak 1998. Gerai-gerai yang memenuhi pusat beli-belah setiap hujung minggu menawarkan pelbagai pilihan barangan. Sesuai untuk pencinta vintaj yang berminat untuk mencari beberapa koleksi terbaik barangan terpakai seperti perhiasan, mainan dan pakaian. Terdapat juga beberapa kedai antik dan barangan khusus yang boleh anda terokai semasa anda berada di sana.

Sebaik sahaja anda selesai membeli-belah dan bersedia untuk membawa pulang barang anda, mudah untuk memuatkan semuanya ke dalam Mitsubishi XPANDER anda. Anda boleh simpan benda anda di ruangan simpanan tersembunyi ini tanpa memakan ruang but tambahan dalam kotak lantai kargo tertutup.

2. The Curve, Petaling Jaya

Weekend Bazaar – The Curve| Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: The Star

Pasar jalanan di pusat beli-belah The Curve mempunyai lorong terbuka yang dipenuhi dengan gerai makanan setiap hujung minggu. Penjual menawarkan pelbagai jenis barangan daripada kraftangan, pernak-pernik, dan karya seni, kepada aksesori, pakaian, dan juga alat muzik. Lokasinya juga menjadikannya tempat yang bagus untuk berjalan-jalan di luar apabila anda mengunjungi bazar hujung minggu ini.

3. Seek & Keep Bazaar, Bangsar

Weekend Bazaar – Seek & Keep | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Time Out

Bazar Seek & Keep muncul di Pusat Beli-belah Bangsar dan menawarkan penemuan unik yang lebih mewah berbanding pasar lambak Amcorp Mall. Jangan ketinggalan ke bazar hujung minggu ini jika anda ingin mencari beberapa aksesori luar biasa, pakaian baharu, hadiah comel, seni, hiasan rumah dan makanan yang menyelerakan. Dan jika anda membawa anak-anak anda bersama, terdapat banyak aktiviti yang menyeronokkan untuk mereka mengisi masa lapang.

4. ABC Market, Mont Kiara

Weekend Bazaar – ABC Market | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Time Out

Bazar hujung minggu ini berlangsung di halaman air pancut di Plaza Mont Kiara di Sri Hartamas. Apabila anda tiba di sana, letak kereta dengan mudah dan mulakan membeli-belah anda lebih awal dengan Monitor Pandangan Penuh Mitsubishi XPANDER anda. Ciri canggih ini menggunakan berbilang kamera di sekeliling kenderaan untuk membantu anda parkir kereta dan menyenangkan pengendalian, terutamanya untuk titik buta. Dan anda pastinya akan berasa kagum kepada penemuan hebat yang anda boleh lihat antara aksesori, kraftangan, barangan tersayang, barangan rumah, kraftangan budaya, pakaian, dan banyak lagi barangan lain yang dijual di bazar ini. Pasar ABC ialah tempat yang bagus untuk dikunjungi bersama anak-anak anda kerana suasananya yang mesra dan seperti karnival.

5. Subang Parade, Subang Jaya

Weekend Bazaar – Subang Parade | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Vulcan Post

Subang Parade adalah bazar hujung minggu yang berorientasikan keluarga dengan suasana yang menyeronokkan. Anda boleh menemui barangan daripada pakaian, beg, kasut, aksesori dan barangan vintaj, kepada makanan buatan sendiri yang lazat. Ia mungkin tidak mempunyai pelbagai jenis barangan seperti bazar lain, tetapi jika anda sedang mencari barangan tertentu seperti kotak muzik atau kek lapis Sarawak, maka inilah tempat untuk dikunjungi.

6. Fuyoh Art Bazaar, Solaris Dutamas

Outdoor Activities Malaysia – White Water Rafting | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Collector’s Market Facebook

Fuyoh Art Bazaar sesuai untuk artis dan pencinta seni. Anda boleh menemuinya di Art Row di pusat beli-belah Publika. Gerai-gerai di situ mempamerkan pelbagai mainan untuk pengumpul, rekod vinil, barangan antik, memorabilia muzik dan barangan vintaj yang lain. Anda juga boleh mendapatkan beberapa peralatan dapur tanah liat, karya seni unik, aksesori fesyen, makanan buatan sendiri dan banyak lagi.

7. The Urban Yard, Puchong

Weekend Bazaar – The Urban Yard | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: I Love Bazaar by RylDesigns’ Facebook

Urban Yard berlangsung di luar Setia Walk Puchong merupakan salah satu daripada beberapa bazar yang diadakan di bahagian Lembah Klang ini. Bazar hujung minggu ini mempunyai barangan buatan tangan, kasut, beg, pakaian, aksesori, pencuci mulut yang lazat dan banyak lagi. Anda juga boleh mengambil jus segar semasa anda menyemak imbas dan dapatkan barangan comel dan menyeronokkan seperti bantal bertema haiwan.

8. Pasar Karat, Shah Alam

Weekend Bazaar – Pasar Karat, Shah Alam | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit: Pasar Tani

Pasar Karat boleh didapati di kawasan parkir stadium Shah Alam. Ia juga dikenali dengan nama Pasar Tani, Pasar Minggu, dan Stadium Pasar. Jika anda berminat dengan beberapa tawaran menarik, bazar hujung minggu ini adalah untuk anda. Anda boleh menemui segala-galanya di sini daripada barangan rumah, tumbuh-tumbuhan, barangan antik, mainan, hingga pilihan makanan yang lazat.

Ruang kargo luas Mitsubishi XPANDER anda akan membantu untuk membawa pulang barangan anda yang baru diperoleh. XPANDER memberi anda pilihan untuk membawa barangan besar dengan mudah dengan ruang yang boleh digunakan apabila tempat duduk baris ke-2 dan ke-3 dilipat.

Sudah teruja untuk pergi membeli-belah? Crossover 7 tempat duduk Mitsubishi XPANDER anda akan menjadi kawan karib anda dalam pengembaraan bazar hujung minggu, dengan banyak ruang untuk keluarga dan barangan anda. Layari https://www.mitsubishi-motors.com.my/xpander/ untuk maklumat lanjut.