Destinasi Percutian Malaysia – Ke Mana Hendak Dibawa Anak-anak Anda Ketika Cuti Persekolahan

Malaysia Holiday Destination – Where to Take Your Kids During School Holidays | Mitsubishi Motors Malaysia

Cuti sekolah datang lagi, dan anak-anak sudah bertanya tentang agenda. Kereta sudah bersedia untuk pergi, tetapi ke mana anda boleh membawa mereka? Dengan Mitsubishi Xpander anda, anda boleh memilih untuk elakkan mimpi ngeri tempat letak kereta di pusat membeli-belah yang sesak dan beratur panjang untuk percutian yang santai. Mengapa tidak menggembirakan mereka dengan udara segar dan keseronokan pendidikan dalam alam semula jadi?

Berikut beberapa destinasi percutian di Malaysia yang boleh anda pergi untuk menghabiskan waktu berkualiti dengan anak-anak, tanpa perlu mengeluarkan perbelanjaan terlalu banyak, dan pada masa yang sama juga menyeronokkan untuk seluruh keluarga!

1. Air Terjun di FRIM Kepong

Malaysia Holiday Destination – Waterfall in FRIM Kepong| Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: FRIM

Apa yang boleh dilakukan: Terletak di Kepong, Kuala Lumpur, FRIM adalah salah satu destinasi percutian terbaik Malaysia di Lembah Klang. Sebagai hutan sekunder terbesar di negara ini, perhutanan yang subur ini akan menjadi tempat yang ideal untuk membawa anak-anak mengembara dikelilingi pokok. Terdapat beberapa aktiviti menarik yang boleh dilakukan di FRIM seperti berkhemah, memerhati burung, meredah hutan, berjoging dan berbasikal. Jika matlamat anda adalah untuk memberikan pengalaman pendidikan kepada anak-anak, anda boleh melawat rumah serangga dan taman botani herba.

Kami mengesyorkan anda berenang di dalam air yang nyaman dan berkelah santai bersama keluarga sambil menikmati bunyi alam semula jadi. Atau mungkin anda boleh mencabar anak-anak untuk pertandingan susun batu!

Perkara yang perlu diambil perhatian: Memandangkan musim tengkujuh adalah paling kuat pada bulan November, kami mencadangkan anda menyemak laporan cuaca dan berhati-hati apabila anda berada di dalam air ketika melawat destinasi percutian ini. Terdapat banyak bahagian cetek yang boleh anda main dengan selamat tetapi yang paling penting adalah menjaga keselamatan!

Laman web: https://www.frim.gov.my/

2. Sunway Lost World of Tambun, Ipoh, Perak

Malaysia Holiday Destination – Sunway Lost World of Tambun in Ipoh Perak | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: Sunway Lost World of Tambun

Apa yang boleh dilakukan: Mengapa tidak memandu ke luar bandar ke Lost World of Tambun di Sunway? Dengan Crossover 7 tempat duduk anda yang luas, Xpander, anda akan mempunyai banyak ruang kabin untuk memuatkan kanak-kanak dan pakaian, dan menuju ke syurga hiburan ini. Ini pasti akan membuatkan mereka teruja! Tempat duduk boleh lipat yang selesa membolehkan susunan ruang yang serba boleh untuk memuatkan semua peralatan renang dan permainan air juga.

Menampilkan beberapa taman air, taman hiburan, taman pengembaraan, kolam mata air panas dan zoo haiwan kesayangan, anda dapat memastikan kanak-kanak terhibur selama berjam-jam. Dengan banyak perkara yang perlu dilakukan bersama orang tersayang, tidak dinafikan bahawa Sunway Lost World of Tambun adalah salah satu destinasi percutian Malaysia yang terbaik untuk dikunjungi.

Perkara yang perlu diambil perhatian: Terdapat tawaran promosi istimewa di laman web mereka, termasuk penginapan untuk seisi keluarga yang patut dilawati. Terdapat beberapa pakej juga termasuk sarapan pagi untuk kemudahan anda!

Laman web: https://sunwaylostworldoftambun.com/

3. Taman Kelip-kelip, Kuala Selangor

Malaysia Holiday Destination – Firefly Park in Kuala Selangor | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: The Star

Apa yang boleh dilakukan: Kuala Selangor mempunyai salah satu koloni terbesar serangga bergemerlapan ini, dan ia merupakan pengalaman yang boleh dinikmati oleh seisi keluarga. Anda boleh sampai ke destinasi percutian Malaysia ini dalam masa sejam memandu dari pusat bandar Kuala Lumpur. Bawa anak-anak anda bersama anda tanpa perlu bimbang tentang keselamatan mereka semasa perjalanan anda dengan sistem ISOFIX untuk semua tempat duduk belakang.

Waktu melihat serangga kecil yang bersinar ini biasanya dinikmati pada waktu malam selepas jam 7.30 malam dengan menaiki bot di sepanjang hutan bakau. Sebelum itu, anda boleh membawa anak-anak bersiar-siar di tepi pantai dan menikmati makanan laut yang lazat di tepi teluk untuk makan malam anda.

Perkara yang perlu diambil perhatian: Mudah untuk sampai ke destinasi percutian Malaysia ini menggunakan Google Maps atau Waze dengan Mitsubishi Xpander anda dan tiada bayaran letak kereta perlu dibayar di taman. Anda hanya perlu membeli tiket bot.

Laman web:https://www.klook.com/en-MY/activity/2254-fireflies-night-tour-seafod-diner-kuala-lumpur/?aid=6164&utm_medium=affiliate-alwayson&utm_soure=non-netwrk&utm_campaign=6164

 

4. Cameron Highlands, Pahang

Malaysia Holiday Destination – Cameron Highlands in Pahang | Mitsubishi Motors Malaysia

Apa yang boleh dilakukan: Larikan diri dari bandar dan nikmati pemandangan hijau bukit ladang teh di Cameron Highlands. Ia adalah salah satu destinasi percutian terbaik Malaysia kerana pemandangannya yang cantik dan cuaca yang selesa. Perjalanan akan mengambil sedikit masa, tetapi dengan ciri Peringatan Rehat Mitsubishi Xpander anda, anda tahu anda dan anak-anak anda berada di tangan yang boleh dipercayai. Menghirup teh mungkin bukan idea yang menyeronokkan untuk anak-anak anda, tetapi anda boleh menikmati secawan teh sambil membiar mereka bermain di taman terbuka.

Kemudian, pergi ke ladang strawberi untuk memetik beberapa buah beri segar, ladang lebah untuk mendapatkan madu manis, dan Mossy Forest untuk pengembaraan singkat. Ini akan menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan untuk anak-anak muda!

Perkara yang perlu diambil perhatian: Semak kesesuaian lawatan dan aktiviti di Cameron Highlands berdasarkan umur anak-anak anda. Juga ingat bahawa Mossy Forest boleh menjadi sangat licin ketika musim hujan, jadi jika anda bercadang untuk pergi, pastikan keluarga anda membawa kasut yang sesuai.

Laman web: http://www.ecocameron.com/

Musim cuti memberikan peluang yang sempurna untuk menghabiskan masa berkualiti bersama keluarga. Pilih satu atau lebih tempat daripada senarai pilihan utama kami untuk memberikan kanak-kanak pengembaraan yang menyeronokkan! Dengan Mitsubishi Xpander anda, pergi ke tempat-tempat ini dengan selamat dan dengan keselesaan optimum. Lawati laman web kami untuk butiran lanjut.