BENGKEL HUJUNG MINGGU MENYERONOKKAN DI PETALING JAYA

6 Places for Fun Weekend Workshops in Kuala Lumpur | Mitsubishi Motors Malaysia

Waktu hujung minggu boleh dipenuhi dengan menerokai sisi kreatif anda dan mempelajari benda baru. Petaling Jaya merupakan perbandaran meriah yang mempunyai pelbagai tempat menarik, termasuk kelas seni yang mungkin memupuk bakat tersembunyi anda.

Sekarang mula menjemput rakan anda menaiki Mitsubishi Xpander anda dan temui minat baharu di tempat-tempat berikut yang mempunyai banyak kelas seni dan bengkel untuk dipilih:

1. Craft at No.7

Craft at No.7 Colourful Resin Coasters | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: Craft at No.7 

Pergi ke Petaling Jaya, Sea Park di mana terletaknya Craft di No.7. Rakan-rakan anda boleh menikmati cahaya matahari pagi dan juga keselesaan kerusi kulit XPANDER.

Apabila sampai di sana, nikmati pelbagai kelas seni di peringkat pemula dan lebih lanjut. Craft at No.7 dikendalikan oleh artis yang akan mengajar anda cara mencipta karya eksklusif tersendiri.

Beberapa kursus yang anda boleh cuba ialah tukang logam, resin coaster dan membuat barang kemas, percetakan skrin sutera pada fabrik dan kertas. Selain mempelajari sesuatu yang baharu, anda juga akan dapat menikmati hidangan ringan dan bertemu rakan baharu.

Laman web: https://www.craftatno7.com

 

2. Craftiviti

Craftiviti | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: Craftiviti

Beberapa kelas seni dan bengkel yang Craftiviti tawarkan ialah pembuatan barang kemas resin botani, produk penjagaan kulit semulajadi DIY, gincu dwiwarna dan menukar warna, dan lukisan garisan.

Craftiviti juga merupakan kedai dalam talian dan runcit yang khusus menjual kraftangan. Sekiranya anda membuat keputusan untuk meneruskan perjalanan kreatif anda, semua alatan dan bahan untuk projek anda yang seterusnya boleh didapati di sini.

Laman web: https://www.craftiviti.com

 

3. Clay Expression

Clay Expression | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: Clay Expression

Bengkel Ekspresi Tanah Liat adalah tentang mempelajari teknik pembuatan tembikar kuno yang melibatkan tangan dan alatan mudah. Bengkel binaan tangan dan lontar roda akan mengajar anda cara mengubah idea anda menjadi realiti.

Jika anda sedang mencari pengalaman praktikal sebenar dengan tanah liat, tema yang menarik dan ingin menyahut beberapa cabaran, terokai bengkel khas yang ditawarkan di sini. Semua kelas adalah termasuk bahan. Dan setelah anda selesai, muatkan semua ciptaan anda dan benda lain dengan kemas ke bahagian tempat duduk belakang kereta anda. Mitsubishi Xpander mempunyai konfigurasi tempat duduk yang boleh diselaraskan. Simpan lebih banyak barang dan barang yang lebih besar dengan konfigurasi tempat duduk fleksibel XPANDER. 

Laman web: http://www.clayexpression.com/

 

4. The Weekend Workshop

The Weekend Workshop | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: The Weekend Workshop 

The Weekend Workshop menawarkan pelbagai kelas seni dan kursus yang boleh anda ikuti, dengan makan tengah hari dan bahan disediakan.

Cuba pembakar kek lapis unicorn, lukisan akrilik, pembakar kek cawan, sulaman bunga, lukisan dakwat Cina tradisional dan banyak lagi. Bergantung pada kelas, anda juga boleh membawa hasil ciptaan anda dan kit-bawa-pulang atau barang lain balik ke rumah.

Facebook: https://www.facebook.com/theweekendworkshop.tww/

 

5. A Space To  ___.

A Space To ___. | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: A Space To ___.

A Space To ___. mempunyai kelas seni dan bengkel tentang ilustrasi fesyen, lukisan cat air, pembuatan bunga molek gaya Korea, pembuatan barang kemas Korea, pembuatan coklat, pembuatan minyak wangi diperibadikan dan banyak lagi.

Hidangan ringan, kopi percuma dan barangan menyeronokkan selalunya disediakan. Anda boleh menikmati kelas bersendirian, bersama keluarga atau rakan anda. Percayalah, ia akan menjadi masa yang dihabiskan dengan gembira.

Facebook: https://www.facebook.com/aspaceto/

 

6. MTMT Studios

MTMT Studios | Mitsubishi Motors Malaysia Kredit gambar: MTMT Studios

MTMT Studios mempunyai pilihan bengkel yang menarik daripada kelas seni tuangan, mewarna pengikat kasut khas dan lukisan ‘tipsy’, kepada seni jeli 3D, anting-anting resin DIY dengan bunga yang diawet dan pembuatan minyak wangi.

Semua alatan dan bahan disertakan, dan minuman ringan juga disediakan. Pilihan bengkel bagus untuk pencipta yang baru dan yang berpengalaman. Terletak bertentangan Medan Selera Ming Tien, menjadikan tempat letak kereta agak sempit, tetapi dengan radius pusingan yang bagus 5.2 meter dan Monitor Kawalan Penuh Mitsubishi Xpander, pengendalian kereta menjadi mudah.

Facebook: https://www.facebook.com/mtmtstudios/

 

Dapatkan inspirasi dan biarkan kreativiti anda berkembang

 

Pilih destinasi dan mulakan pengembaraan hujung minggu yang kreatif. Ke mana sahaja anda memutuskan untuk pergi, Mitsubishi Xpander akan membawa anda ke sana dengan mudah dan membawa semua barang yang anda perlukan. Layari https://www.mitsubishi-motors.com.my/xpander/ untuk maklumat lanjut.