INOVASI 100 TAHUN

MEMBUKA JALAN UNTUK MASA DEPAN

Pada tahun 1917, Mitsubishi Shipbuilding Co., Ltd. memperkenalkan Mitsubishi Model A, kereta pengeluaran siri pertama Jepun. Kami telah berkembang dengan pelbagai cara dalam 100 tahun yang seterusnya, tetapi satu perkara kekal berterusan: dedikasi kami terhadap ketukangan, reka bentuk tersendiri dan inovasi tanpa henti.

Bagi kami, 100 tahun itu hanyalah permulaan. Mitsubishi percaya bahawa inilah tanggungjawab kami untuk menghasilkan kenderaan generasi akan datang yang menangkap imaginasi dan mempercepatkan inovasi sebagai cara kami membentuk masa depan.

PAKAR SEBENAR INOVASI

Mitsubishi Motors Corporation telah menjadi ikon inovasi automotif atas sebab yang kukuh. Sejarah pencapaian kejuruteraan kami menjadikan kami menonjol daripada yang lain, dan kami berbangga berada di barisan hadapan. Rentak kami yang lama dan berjaya mendorong kami untuk merentasi sempadan dengan teknologi dan inovasi termaju.

Inovasi seabad Mitsubishi telah menjana pelbagai kemajuan teknologi termasuk salah satu sistem pacuan empat roda paling maju di dunia, Super All-Wheel Control (S-AWC). Kawalan bersepadu maju ini menguruskan brek dan daya penggerak empat roda untuk memberikan keseimbangan kecekapan dan kawalan yang muktamad.

MENDOMINASI DUNIA SUKAN PERMOTORAN

Kami telah membuktikan diri kami kepada dunia berkali-kali dengan menguasai litar ujian yang mencabar dan perlumbaan kejuaraan dalam keadaan yang paling ekstrem. Penyertaan kami dalam acara sukan permotoran memberi kami peluang untuk mencabar had kenderaan kami, kerana kami sentiasa mengejar keseronokan dan keselamatan pemanduan yang paling tinggi.

Kemenangan, pengalaman dan pencapaian kami dari litar lumba memberikan kami pengetahuan yang diaplikasi kembali ke dalam pembangunan teknologi generasi akan datang dan kemajuan keselamatan. Anda boleh menemui penambahbaikan dan inovasi ini dalam rangkaian kenderaan kami hari ini.

PENERAJU UNTUK 100 TAHUN DAN SETERUSNYA

Mitsubishi kini menerajui pembangunan kenderaan elektrik (EV) dan teknologi kereta terhubung. Dari penyelidikan kami, terhasil i-MiEV yang mesra alam, sebuah kereta elektrik 100% yang menghasilkan sifar pencemaran dan karbon dioksida. Mitsubishi eX Concept, SUV kompak dengan sistem EV generasi akan datang, juga dijangka mendahului dengan rangkaian yang mampu bersaing dengan Tesla dan keupayaan pemanduan automatik dalam masa terdekat.

Mitsubishi tidak bercadang untuk berhenti atau berehat walaupun selepas 100 tahun inovasi. Kami sedang memacu untuk mengubah dunia sekali lagi dan mentakrifkan semula cara dunia memandang kejuruteraan automotif. Menerajui industri dengan kenderaan luar biasa kami untuk 100 tahun lagi dan seterusnya adalah kebanggaan dan kegembiraan kami.